tiistai 28. huhtikuuta 2009

Tämän kesän Turkin hittitanssi :)



Viime viikkoina Turkin on vallannut kolbasti (tai hoptek)-tanssihuuma. Jokaisessa telkkariohjelmassa, tapahtumassa ja jopa jalkapallo-otteluissa on tanssittu sitä. Aivan varmasti kesällä turistikohteissakin tätä tanssia tullaan näkemään :)




Pieni tietopaketti: Kolbasti keksittiin 1930-luvulla Trabzonissa, Mustan meren rannalla. Tuolloin yhteiskunnan tietyt henkilöt viettivät salaisia "tapaamisia" ihmisiltä salassa. Tapaamisissa juhlittiin ja juotiin. Noina aikoina myös poliisilla oli ns. KOL voimat eli kol on turkkia ja tarkoittaa tässä käsivartta josta poliisin arvo näkyi. 'Basti´ taasen tarkoittaa ns. "saada kiinni rysän päältä" eli ratsia. Kun juhlijat näkivät poliisien tulevan rupesivat he tanssimaan ihan hullulla tyylillä peittäen täten jäljet muista tekosistaan. Hulluihin ei myöskään kajottu poliisin toimesta :) Tästä jäi nimeksi kolbasti, poliisiratsia :) Tanssissa esiintyy paljon tuonaikaisia päivittäisiä liikkeitä kuten soutaminen, uiminen, syötin heitto veteen, köydenveto sekä ongella oleminen. Matkittu on myös lintujen liikkeitä. Nykyään tanssiin on myös lisätty paljon hip hop liikkeitä.




Tanssissa ei mielestäni ole mitään logiikkaa, mutta se näyttää todella hauskalta. Tanssia osaamaton voi myös oppia tämän! :D Ei muuta kuin opettelemaan!! :)


Musiikkiboxissani on myös kolbasti musiikkia halukkaille :)








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti