perjantai 22. maaliskuuta 2013

Huhtikuu jo mielessa

Marraskuu on jo loppupuolella, mutta taman perheen katse on jo huhtikuussa.

Huhtikuu tarkoittaa aluksi kevatta. Kevat tarkoittaa kevatsiivousta ja sisustamista minulle!! Tana vuonna onkin aika laittaa kotia uuteen jarjestykseen! :)

Kun me muutettiin tahan asuntoon, olin raskaana. Me oltiin tata ennen aina asuttu vuokralla, eika haluttu tuolloin ostella mitaan erikoista kuten mattoja. Suurin osa kaikesta kodin tarvikkeista tuli anopilta, kiitos hanelle siita. Kun vihdoin se omistusasunto toteutui, alkoi minunkin paassani pyoria kaikenlaiset sisustusideat! Turkki on oikein sisutajien taivas. Kaikkea loytaa, halvalla tai kalliilla. Taalla Mersinissa on isoja sisustuskauppoja vieri vieressa paakadun varrella monia kymmenia. Niista loytyy kaikki mita voit kodissasi tarvita (huonekalujen lisaksi): verhoja, peittoja, lakanoita, mattoja, keittiovalineita, astiastoja, pyyhkeita. Ihan kaikkea! Naiden isojen kauppojen vieressa on taas pienempia, erikoiskauppoja. Joistain niista loytyy ranskalaista tyylia, joistain loytyy vain vaikka mattoja. Yhdesta ainoastaan muoviesineita. Kodin sisustaminen voikin olla pitka, rasittava taival koska vaihtoehtoja on niin paljon. Turkkilaiset kodit ovatkin hyvin tyylikkaita. Verhot ovat savysavyyn koko asunnossa, samoin matot. Pyodilla kimaltavat muutamat koriste-esineet. Huonekaluissa itsessaan on nahkaa ja kimalletta. Olohuoneissa yleensa on vitriinit joissa nakyy kalliimpia esineita tai hienoin porseliini-astiasto, jota kaytetaan vain tarkeiden vieraiden tullessa.


Meidan "ylakatu", GMK bulevardi (kuva ei ole meidan kotoa otetttu:)


Kun lapset ovat ihan pienia ja budjetti rajallinen, emme ostaneet mitaan hienoja mattoja tai huonekaluja uuteen asuntoon. Verhot kylla teetetin kaikki uudet ja just sellaiset kun halusin. Matot ostimme kaikki halvimmista paasta ja kaytimme vanhoja, koska ne varmasti tulisivat likaantumaan jotain niille kaatuessa. Sitten myohemmin ajattelimme ostaa kokonaan uudet ja sellaiset kuin haluaisimme. Tana vuonna vihdoin tuntuu silta etta lapset olisivat "valmiita" uusiin mattoihin ja huonekaluihin. Ostinkin sitten uudet kesamatot, jotka sopivat huomattavasti paremmin meidan muun asunnon vareihin. Entiset oli vaaleanpunaiset/keltaiset, nyt ostin ruskeat.. Myohemmin kesalla tai viimeistaan ensi kesana olisi tarkoitus ostaa uudet sohvat vanhojen ja ransistyneiden tilalle. Ensi vuonna laitatamme uutta tapettia olkkariin seka maalaamme olkkarin seinat uudestaan. Ensi vuonna olisi myos tarkoitus uudistaa joitain verhoja, voi olla etta jo tana vuonna uudistan olkkarin verhot sopimaan meidan uusien huonekalujen vareihin. Rahaa tulee menemaan ja sen takia kaikki kesaiset lomat ym ovat meilla jaassa.
Kesamatot: DONE!


Toinen asia, mika meilla on edessa, on mieheni struumaleikkaus. Huhtikuun puolessavalissa matkustamme Istanbuliin jossa mieheni ystava, joka on korva-nena-kurkku laakari (mika se on suomeksi?) ja jolla on oma sairaala, leikkaa sitten mieheni. Tata leikkausta me ollaan suunniteltu monta vuotta, mutta aina oli loytynyt jotain tekosyita. Nyt tana vuonna mieheni on paatoksensa tehnyt. Onneksi leikkauksen ei odoteta olevan vaikea ja toipuminen pitaisi olla nopeaa. Eika onneksi kyseessa paikka jonka takia mieheni joutuis sankypotilaaksi vaan voi ruveta kavelemaan ihan heti leikkauksen jalkeen. Istanbulissa me aiotaan olla kolme-nelja paivaa. Ehka kavaisen myos IKEA:ssakin silla reissulla :) Tarkkailin jo kartalta etta sairaalan vieressa melkein on yksi IKEA. Mieheni nukkuessa siella voin piipahtaa :)

Ja kun paasemme kotiin Istanbulista, aitini tulee kolmeksi viikoksi! Ihanaa! Miehenikin paasee kunnolla lepaamaan ja rentoutumaan kun me voidaan aitini kanssa surffailla lasten kanssa ympariinsa :)

Toivon mukaan Suomessakin alkaisi kevat jo pikkuhiljaa! Taalla lampotilat on joka paiva yli 20 asteen, oisin kylla laskee kymmenen asteen tienoille. Aurinkoa on suurimmaksi osaksi mutta tanaan on sateinen paiva. Kuulema ensi kesankin ennustetaan olevan kaikkein kuumin kesa 50 vuoteen....ei kivaa!



3 kommenttia:

  1. Kivat matot! Mullakin iskee kevaisin aina pieni uudistusvimma, tosin meilla on takaraivossa koko ajan se muutto lansirannikolle joten hankintoja ei juuri tehda, pienta remppaa olisi pakko tehda viela tahan. Olin muuten viime toukokuussa struumaleikkauksessa, hyvin meni vaikka kesti odotettua pidempaan, olin yön sairaalassa ja seuraavana pvana kavelin kotiin. Kontrolleissa kayn ja tyroksiinihormoonia otan paivittain mutta rutiinileikkaus.

    VastaaPoista
  2. Kiva Petra kuulla sinun leikkauskokemuksestasi! Uskon etta leikkaus on ihan helppo ja nopea toipuminen on edessa mutta kerro se sitten miehelleni, joka pelkaa :) Han ei ole koskaan makanut paivaakaan sairaalassa (Maşallah) joten koko juttu vaan kasvaa hanen sisallaan. Toivon mukaan leikkauksen jalkeen hanen olonsa helpottuu! :)
    Sisustaminen piristaa! Mutta teillakin muutto on jo kaikkein isoin piristys :) Toivon mukaan suunnitelmanne toteutuvat ja muuttonne tapahtuu :)

    VastaaPoista
  3. Miehet...kun ne on sairaana niin niista kuoriutuu kylla aikamoisia vauvoja valilla :) Se on rutiinileikkaus varsinkin laakarille joka tekee niita, siinahan on aanihuulet lahella. Kavimme ensi tutkimuksessa toisessa sairaalassa, jonka laakari ei vakuuttanut ja etsimme sitten toisen, jolla oli pitka historia naiden leikkausten saralta. Mulla alkoi aani toimia ihan normaalisti jo samana paivana kun herasin eika mitaan vaivoja ollut, emme tarvinneet sitten hoitoapuakaan tytön kanssa kun leikkauspaivana etta mies paasi sairaalaan ja otti muutaman paivan lomaa. Hyvin se menee, naapurin sanoin etta onneksi on vaiva joka on helppo hoitaa kun on niin monta sairautta johon ei ole parannusta.

    VastaaPoista