keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Arkista taivallusta


Yksi syy miksi en hirveasti ole blogiini kirjoittanut on se ettei meidan arjessa mitaan erikoista ole tapahtunut. Ei sita aina jaksa kirjoittaa siita kun mentiin anopille tai etta tana iltana syotiin tata ja tuota. Lasten kanssa paiva on aika rutiininomaista. Aaamulla ylos, aamupala, sen jalkeen ulos jos ilma on hyva. Ulkoilun jalkeen ruokailu, leikkimista, valipalaa, iltaruoan valmistusta, illallinen, iltatee ja nukkumaanmeno. Tama rutiini toistaa itseaan kaavamaisesti melkein ympari vuoden. Tosin kesalla me kaydaan rannalla ja uima-altaassa jolloin rutiini hieman muuttuu.

Isommat asiat mitka elamaamme on vaikuttanut oli mieheni isoveljen muutto tanne. Heita autoimme todella paljon alkuaikoina kaiken perusasian haalimisessa. Kuskasimme heita kauppoihin ja kiertelimme heidan kanssaan huonekaluliikkeissa makutuomareina. Nyt heidankin asuntonsa on sisustettu ja valmis, joten tamakin kiireys on jaanyt. On ollut kivaa saada tanne uusia sukulaisia ja pidankin mieheni isoveljesta ja taman vaimosta todella paljon. He ymmartavat hyvin myos eurooppalaista elamaa kun ovat parikymmentavuotta Hollannissa asuneet.

Toinen asia jota talla hetkella hoidamme on isani oleskelulupahakemus. Sen kanssa on ollut kirjava sato ongelmia, joskin isoimmat niista on nyt hoidettu. Nykyaanhan on laki taalla Turkissa, joka kieltaa ulkomaalaista oleskelemasta 6 kuukauden sisalla enempaa kun 3 kuukautta. Isani on taalla nyt kevaaseen asti, joten han tulee tarvitsemaan oleskelulupaa. Mita netissa olen lukenut niin hakeminen on kuulema helppoa ja netissakin Istanbulin paapoliisilaitoksen sivuilta loytyi ihan listakin mita liitteita hakemukseen tarvitaan. No sehan ei tietenkaan pitanyt paikkaansa Mersinin poliisilaitoksella vaan saimme uuden ihan erilaisen listan liitteita. Niita talla hetkella yritamme haalia kasaan jotta saamme hakemuksen laitettua sisaan talla viikolla.

Mersinissa on aikalailla ruuhkaa talla hetkella ulkomaalaispuolella koska syyrialaisia "pakolaisia" on tanne tullut. Kirjoitin "pakolaisia" koska ne kaikkein karsivimmat eivat tanne asti ole paasseet vaan rikkaimmat. Taalla liikenteessa nakee useita paivittain kymmenia luksus-autoja syyrialaisilla rekisterikilvilla. Kauppakeskusten parkkipaikat ovat myos niita taynna. Kaytyamme poliisilaitoksella siella parin tunnin sisalla kavi monia kymmenia syyrialaisen oloisia pakolaisia, jotka olivat kaikki hyvinkin muodikkaasti pukeutuneita (niin miehet kun naisetkin). Olen kuullut eraalta yliopiston professorilta etta syyrialaisilla pakolaisilla on taysi oikeus opiskella Mersinin yliopistolla ilman mitaan hakemista tai aiempia todistuksia. Jos joku syyrialainen menee yhtena paivana yliopistolle ja sanoo etta haluaa opiskella tata ainetta, yliopiston tyontekijalla ei ole valtaa sanoa ei. Hanesta tulee heti oppilas ja paasee tunneille. Tietenkin kokeissa ym pitaa parjata samalla tavalla kun muiden. Varmasti muitakin tallaisia etuuksia on, joista en tieda. Harmi vaan etta suurinosa naista "edunsaajista" on niita rikkaita joilla on jo parhaimmat varat elamaan. Kaikkensa menettaneet, sodasta todella karsivat, asuvat Syyrian rajan lahella rakennetuissa pakolaisleireisssa. Kuulema naita pakolaisia on jo yli 150 000 Turkissa. Nykyiset leirit ovat tupaten taynna joten Adanaan ollaan rakentamassa 13 000 pakolaista vastaanottava leiri. Toivoisin etta tilanne Syyriassa muuttuu paremmaksi etta pakolaiset paasisivat takaisin koteihinsa.

Meidan asuntoon asennettiin myos turvakamerat talla viikolla. Nyt piha, ala-aula, ulko-ovi ja kellarin sisaankaynti ovat ymparivuorokautisessa valvonnassa jonka toivomme vahentavan talossamme tapahtuneita murtoja. Meidan taloon on jo parin vuoden sisalla murtauduttu kahteen asuntoon seka yhteen yritettiin murtautua mutta se havaittiin ajoissa ja poliisi sai tekijat kiinni. Nama kaikki murrot ovat tapahtuneet ihan paivasaikaan joka on tehnyt koko jutusta vielakin pelottavampaa.

Meilla talvi jai vahaksi aikaa taka-alalle ja aurinko on paistanut kolme paivaa pilvettomalta taivaalta! Lampotila on noussut jopa +18 asteeseen auringossa ja eilen olikin mahtavaa olla puistossa lasten kanssa kun aurinko helli. Tanaan varmasti menemme uudestaan!

Aurinkoa toivotellen kaikille!

3 kommenttia:

  1. Voi kun teilla on lamminta! Ankarassakin on poikkeuksellisen lammin talvi, huomiseksi luvattu +9! Meidan talossa oli murtoaalto muutama vuosi sitten, ensin meille ja viela toinen yritys, sen jalkeen muutamaan muuhun asuntoon ja juuri paivasaikaan. Sen jalkeen tannekin tuli kamerat ja lahes jokaisella on nykyisin oma halarijarjestelma. Yksi taalla pyörivista salaliittoteorioista on, että vartiointifirmat teettävät murtoja jotta myynti nousisi :) Mukavaa viikkoa Mersiniin!

    VastaaPoista
  2. Kiva kun on sukulaisia tullut lähelle ja toivottavasti isäsi saa pian sen oleskeluluvan.Useasti on niin että varakkaimmilla on helpointa lähteä pakoon....

    VastaaPoista
  3. Hui, pelottavaa tuollainen röyhkeä rikollisuus - toivottavasti valvontakamerat auttaa asiaan!
    Teillä onkin tosi lämmintä! Täällä on ollut viileämpi viikko, välillä lähes -15°c aamulla. Tänään oltiin laskettelemassa ja oli ihan täydellinen sää: muutama aste pakkasta ja aurinko paistoi täydeltä terältä. Ja upeat Alppimaisemat ympärillä ... perfect! :)

    haliterkut ja peukutuset isäsi oleskeluluvalle!

    VastaaPoista