keskiviikko 15. heinäkuuta 2009

Kesä voi vihdoin alkaa

 

Tänään on vika ns. vierasvapaa päivä taas kahteen viikkoon. Mieheni lähti juuri noutamaan isoveljeään perheineen Adanasta ja he saapunevat lähemmäs keskiyötä. Vieraiksi en heitä lue sillä tykkään tästä isoveljestä sekä vaimosta todella paljon. Vaimo on minun ikäinen joten meillä on paljon yhteistä keskusteltavaa sekä isoveli on tosi hyvä hauskuttaja :) Luvassa siis antoisat kaksi viikkoa.

Mieheni tietokone hajosi eilen ja se vietiin heti korjattavaksi.  Korjauksen takia hän käyttää tilapäisesti minun konettani jonka minä sitten nappaan omaan käyttööni vapautuessaan :)

DSCF0467 Tälläistä upeaa näkymää katselen ulos ikkunasta makuuhuoneessa maatessani. Takana Taurus-vuoret .  

Muuten päivät  ovat täynnä toimintaa. Kodin pikkuruisissa järjestelyissä menee aikaa mutta on tosi ihanaa. Tänään vasta viimeisetkin koristeet sekä pöytäliinat löysivät paikkansa. Kodin pikkuruisia puutteita ollaan myös paikkailtu kuten tänään kävi rautajuttujen “usta” (työn mestari) nakuttamassa viimeiset tangot ranskalaisiin parvekkeisiin sekä tekemään meille hienon pyykkitelineen parvekkeelle. Koti on valmis. Tervetuloa pienelle kierrokselle!

DSCF0469

Olohuone

DSCF0460

Makuuhuone (hieman sekainen)

DSCF0463Keittiö plus käly

Näiden huoneiden lisäksi on vielä lastenhuone ja ruoka/vierashuone, jotka ovat tällä hetkellä vielä “työn alla”.

Olemme myös liikkuneet paljon ulkona tutkimassa ympäristöä. Markkinat ovat taasen lähellä meitä kuten vanhassakin kodissa. Tiistaisin järjestetään myös isot vaatemarkkinat, ns. “hienostolaisten markkinat”, 5 minuutin päästä meidän kotoa. Sieltä löytyi eilen tosi paljon ihanaa muodikasta vaatetta, meikkejä, koruja, kodintekstiilejä, mitä vaan. Ja hinnat tosi halvat. Sorruin ostamaan pari mekkoa: onneksi muoti suosii raskaana olevia :)  Meidän lähellä on myös yksi ompelija joka tekee mittatilaustyönä ihan mitä vaan. Jätin sinnekin tilauksen kahdesta raskausmekosta (á 15 EUR) joidenka pitäisi olla valmiita ensi viikkoon mennessä. Vatsa kasvaa kovaa vauhtia eikä parin viikoon päästä ole mitään päällepantavaa :)

Muutenkin lähialueet ovat aivan upeita. Tulee mieleen turistialueet kun täällä liikun: paljon hyvätasoisia ravintoloita, liikkeitä sekä kadut ovat TODELLA siistejä. Meidän kodin vieressä on ravintola josta saa mahtavan makuista iskender kebabia juoman sekä salaatin kera yhteensä 5 TL (2,5 EUR).  Ihmisetkin ystävällisiä ja avuliaita. Vielä en ole yhtään kommenttia kuullut ulkomaalaisuudestani, jee!! :D

Kaikin puolin siis elämä hymyilee vihdoin. Minun työkseni jää vain seuraavien kuukausien ajan kasvattaa näitä kahta pientä vesimelonia masussa ja nauttia.

Oikein hyvää loppuviikkoa kaikille täältä aurinkoisesta ja helteisestä Mersinistä! :)

18 kommenttia:

  1. Nonni- nyt saat rauhassa rentoutua uudessa natissa kodissasi;)

    Iyi tatiller!

    VastaaPoista
  2. Voi kun hienolta näyttää uusi kotinne! :) Kaikki huoneet ovat niin uusia ja tyylikkään näköisiä. Hayırlı olsun!

    Kiva; musta raskausvaatteet on kauniita.

    Hyvä, ettei kukaan ole kutsunut turistiksi tai muuksi, ja sähän olet turkkilainen! ;)

    Hyviä vointeja!

    VastaaPoista
  3. Hyvältä näyttää uudessa kodissanne!

    VastaaPoista
  4. Näyttääpä viihtyisälle ja kivoja verhoviritelmiä joka huoneessa. niin ja ihqun värinen makkari :)

    Mukavaa loppuviikkoa ja hauskoja hetkiä vieraiden kera!

    VastaaPoista
  5. Aivan jumalaisen ihana asunto! Turkissa on noita kivoja laskosverhoja paljon enemmän saatavilla kuin täällä. Taidan tyytyä itse ompelemaan omani...

    VastaaPoista
  6. Ihan koti ja AIVAN IHANAT MAISEMAT!!! Ikävä Turkkiin senkun kasvaa ja kasvaa vaan. Ehkä syksyllä hypätään koneeseen, ainakin toiveissa olisi.
    Ihanaa että voit hyvin ja vauvat kasvavat. Kuinka tarkkaan raskauttasi seurataan Turkissa ja tiedätkö jo jotain pikku triviaa sukupuolista, identtisyydestä jne...:D Me saimme identtiset kaksoistytöt 11 kk sitten Suomessa ja seuranta oli hirvittävän tarkkaa, loppukuukaudet jopa kahden päivän välein...
    Vointeja!!

    Anu, Oulu

    VastaaPoista
  7. "Kuulostat" tosi tyytyvaiselta kaikkeen! Upeeta!
    Kaikkea hyvaa beibien odotuksessa! :)

    VastaaPoista
  8. İhana koti.Nuo laskosverhot ovat katevat.Ja ranskalaiset parvekkeet.Meilla oli niita Fethiyessa.Ja varsinkin kuumalla on kateva,kun saa koko oven auki.
    Kaunis tuo olkkarin matto.Tosi viihtyisaa. ja ihanat ovat naköalat sielta korkeuksista.
    Öptüm.

    VastaaPoista
  9. Paljon onnea ihanaan uuteen kotiinne! Siellä on hyvä hoidella pikkuisia. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Ebrufin: Kiitos paljon :)

    Sevda: raskausvaatteet tosiaan OVAT kauniita, kunhan vaan peittavat kummun natisti. Tiukoista jutuista en niin tykkaa. Kiitos paljon ja hyvaa sunnuntaita! :)

    Yaelian: Kiitos :)

    Susadim :D Ihqu makkari on munkin mieleen.. :D

    ii: taalla tosiaan on tarjolla monia erilaisia versioita noista laskosverhoista. Itse teetin omani mittatilaustyona, kylla kannatti :) Ehka Turkin reissun aikana voit itsekin tehda nain, kunhan vain otat ikkunoiden mitat selville.

    ekku: kiitos!

    Anu: Me ollaan myos tosi tiukan tarkkailun alaisuudessa. Ollaan kayty kahden-kolmen viikon valein ultrassa mutta mitaan verikokeita ei ole otettu. Huomenna tehdaan yksi koe. Viime kuukausina taallakin on kahden viikon valein kontrollit.
    Meilla naa kaksoset saatiin alkuun hoidoilla joten ovat erimunaiset, sukupuolet eivat pari viikkoa sitten viela nakynyt tarkasti. Ehka huomenna laakarissa nakyvat. Turkissa saa aika hyvin infoa kaksosista ja monilla on niista kokemusta..

    Blogitse: Kiitos :) Kylla kuulostan ja tunnun tyytyvaiselta talla hetkella :) Eihan tasta ole enaa pitkaan kun anoppikin lahtee :D

    sateenkaari: Minakin olen aivan ihastunut noihin ranskalaisiin parvekkeisiin, niista on ihanat nakymat ja saa tosi kivan tuuletuksen kotiin ihan lattiasta asti. Kiitos paljon toivotuksista :) Ben de öptüm!

    Muuttolintu: Kiitos paljon! :) Sita samaa sinullekin!

    VastaaPoista
  11. Hei Heli, surffailin netissä ja löysin sivustosi. Luinkin sitä mielenkiinnolla alusta loppuun saakka :).
    Olisi erittäin mukavaa jakaa kokemuksia kanssasi. Itselläni on turkkilainen mies ja olemme aloittamassa yhteistä elämää Turkissa.
    Olisi mukavaa saada neuvoja ja vinkkejä. Sekä keskustella asioista kanssasi.
    Odottelen sähköpostiasi :)

    -Tiia

    VastaaPoista
  12. Tiedätkö mitään hyviä kauppakeskuksia , jotka olisi alanyan lähellä ? O:

    VastaaPoista
  13. Tiia: Kiva kun olet loytanyt sivuni ja jaksanut postauksia lukea :)
    Voin ilman muuta jakaa vinkkeja ja neuvoja. Jos haluat kirjoitella niin sahkopostini loytyy profiilistani. En nahnyt sahkopostiasi omassa profiilissasi...
    Hyvaa alkuviikkoa! :)

    anonyymi: En valitettavasti tunne Alanyaa, mutta tiedan etta Alanyassa on ostoskeskus Alanyum. Toivottavasti joku muu osaa auttaa paremmin...

    VastaaPoista
  14. Hei,
    en jostain syystä löydä sähköpostiosoitettasi. olisitko voinut laittaa mailia tiiaketola@yahoo.com?

    -Tiia

    VastaaPoista
  15. Upealta näyttää kotinne!! Voi että! Ja mielettömät maisemat, kyllä noita kelpaa katella makuuhuoneesta köllötellessä ;)
    voin kuvitella, että mahasi kasvaa kovaa vauhtia. Ystävänikin masu kasvaa suunnilleen silmissä, eikä sielä ole kuin 1 vauveli. Sulla tuplavauhti, varmasti! :) Raskasuvaatteet ON kauniita. Sellaiset väljät juuri, ei mitkään piukeet. :)

    Nautiskele olostasi ja mukavaa pariviikkoista kivojen vieraiden kanssa! :)!

    VastaaPoista
  16. Tiia: Pistan postia :)

    Maamaa: Kiitos paljon toivotuksista :) Viikko on jo mennyt silmissa vieraiden kanssa enka kovin tanne ole ehtinyt kirjoitella. Toivottavasti ehdin myos lueskella sinun blogiasi tanaan.
    Mulla viela masu menee aika hyvin yksosmasusta mutta kuukauden paasta ei kukaan tuu uskomaan enaa etta siella on yksi jos sanon kuinka monennella kuukaudella olen :D Taten valehtelu on paras keino...
    Hyvaa keskiviikkoa!!

    VastaaPoista
  17. Onnea uuteen kotiin, ja onnea uudelle perherauhalle ;)

    VastaaPoista