perjantai 3. huhtikuuta 2009

Yleisesti kuulumisia

 

Enpä ole pitkään aikaan oikein “yleisiä” kuulumisia kirjoitellut.

Puolitoista viikkoa sitten anopin lähdettyä kotiin olemme puuhailleet omissa töissämme. Miehellni on ollut kädet täynnä nettisivujensa kanssa, minulla kodin. Olemme vierailleet Adanassa enemmän kuin useasti, huomenna taas uudestaan…

Kesä tuli vihdoin muutama päivä sitten ja elohopea päivisin alkoi nousta yli kahdenkymmenen asteen. Ihanasti se tuoksuukin joka paikassa ja tämän innoittamana valmistelin kodinkin jo lähes täysin kesää varten. Eilen pyyhkin ikkunat sekä pesin olohuoneen verhot. Nyt kesäinen auringonvalo pääsee sisälle asti :D Ikkunat oli aika törkeän likaiset…

Samalla päätin pakata talvivaatteet taas säilöön ja ottaa kesäiset kuteet esille. Talvitakit, kaulaliinat sekä villasukat, kaikki kävivät pesukoneessa, jonka jälkeen nekin löysivät paikkansa säilöttyjen vaatteiden joukosta. Tehtäväksi ensi viikolle jäi pari teknistä asiaa kylppärissä sekä parvekkeiden kuuraus, jotka ovat kumpikin mieheni töitä :) Minua odottavat kesäkenkien esilleotto, siivous ja mattojen vaihto kesäisiin. Hiljaa (ja työhön nakitetun miehen kanssa) hyvää tulee :)

Oleskelulupaani taas pidennettiin kolmella kuukaudella ja se päättyy samana päivänä kun lähden (ehkä) Suomeen. En tiedä oikein mitä takaisintullessani joudun tekemään, sillä palatessani minulla on vain Suomen passi eikä voimassaolevaa oleskelulupaa (edes 15 päivän lisäaika ei ole tarpeeksi). Kait tässä tapauksessa sitten se kentällä leimattava kolmen kuukauden turistiviisumi kelpaa käyväksi luvaksi. Täytyy lähemmin matkaa kysellä asiaa meidän poliisiasemalta. Parhainta olisi tietenkin että se hitsin kansalaisuus tulisi JO! Haloo siellä sisäministeriössä!!! :D

Puristin myös viime viikolla 6 kiloa sitruunoita pulloihin. Nyt siis meillä on koko kesän ajaksi rittävästi käyttövalmista sitruunamehua jääkaapissa :) Sitruunat ovat tällä hetkellä kaikkein halvimmillaan: torstain markkinoilla sai jo 5 kiloa 1 TL:llä eli n. 50 sentillä. Myös talviset mansikat ja herneet ovat parhaimmillaan. Täytyy etenkin herneitä ostaa ensi viikkoina lisää pakastimeen säilöttäväksi.

Muutenkin olo on hyvä olosuhteisiin nähden. Kiireitä riittää enkä enää entiseen tapaan roiku netissä. Yritan rentoutua mahdollisimman paljon sekä nauttia ihanasta lämmöstä (nytkin parvekkeen ovi sepposen selällään, eikä ole edes viileää). Jos kaikki menee hyvin minulla on teille parin viikon päästä uutisiakin kerrottavana :)

Kaikille hyvää viikonloppua ja pitäkää itsestänne huolta! :)

9 kommenttia:

  1. Ihania uutisia olisikin kiva kuulla! Olet ollut tosi ahkera. Mulla on jokin kevätväsy tai sitten vain tämä flunssa mikä on varmaan sadas tänä vuonna verottaa voimia. Olisi ihana päästä oikein kunnolla siivoamaan. :D

    Mansikka-aika on täälläkin. Myös fenkoli ja artisokka ovat parhaimmillaan samoin kuin herneet ja isot pavut. Odotan jo malttamattomana meloneita. Niitä syödään kesällä oikein urakalla. :D

    VastaaPoista
  2. Varmaan pitaisi alkaa laittamaan talvivaatteita sailöön. İkkunat ovat meillakin "todella kamalan" likaiset. Jos pesen ne nyt,niin varmaan viela sataa,ja saan pesta uudelleen. Parvekkeet pidan puhtaana lapi talven,joten siina ei mitaa suurempia.
    Minun mielestani saat Suomesta tultuasi olla sen kolme kuukautta turistiviisumilla.Mutta siina voi olla se,etta oleskelulupasi katkeaa,ja uusi on sitten hiukan kalliimpi.Otappa selvaa.
    İhania kevatpaivia Mersiniin,ja TSEMPPİA!

    VastaaPoista
  3. Kiva kuulla pitkästä aikaa arkisia kuulumisiasi!
    Toivotaan, että se kansalaisuus jo tulisi sieltä. Siinä toisessakin asiassa pidän peukkuja, todella! :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla kuulumisia! Oletkin saanut paljon aikaiseksi! Minäkin tällä viikolla pesin ikkunat, kun ajattelin,ettei niitä sateita kai enään tule.

    Noista sitruunoista, laitatko ne pulloihin ilman mitään lisäjuttuja ja sitten jääkaappiin? Ja ne siis säilyy hyvin? Täälläkin sitruunat on nyt halpoja mutta kohtapuolin hinnat nousee paljon ja olen miettinyt mitä tehdä.Viime vuonna oli joku sitruunapuute ja hinnat nousi talven jälkeen ihan sikamaiseksi ,joten tuo on tosi hyvä idea.Taidankin heti alkuviikosta mennä ostamaan paljon sitruunoita!
    Hyvää viikonloppua Mersiniin!

    VastaaPoista
  5. oletpa ollut taas ahkera...
    me menemme tanaan viikko-ostoksille, saas nahda mita kauden tuotteita tanaan on tarjolla...

    tanaan on ollut jarkyttava sumu...istuin pihalla noin tunti sitten ja nain kuinka sumupilvi 'lensi' ohitse, niin raskas ilma on...toivottavasti tanaan viela paistaa...eilen oli aivan ihana saa!

    Mukavaa lauantaita!

    VastaaPoista
  6. Ihania kevät- ja kesäjärjestelyjä sulla! Kiva saada koti valmiiksi lämpöisiä ilmoja varten. Munki pitäis noi talvivaatteet jo laittaa sivuun... millonkohan saan aikaiseksi...

    PEUKKUJA adanareissuille ja sille, että saat kertoa kertomaan meille niitä uutisia!!!

    BTW, mulla on blogissani sulle jotain. Tuus noukkiin! :)

    Iloista viikonloppua!

    VastaaPoista
  7. Olet kyllä ollut ahkera!! Täällä Tampereella on vielä lunta maassa, pieniä sulia kohtia on siellä täällä. Eilen oli jo +5 lämmintä ja aurinkoista, tänään taas ollaan nollassa, ja harmaalta näyttää...

    Kiinnostaisi minuakin tietää tuosta sitruunoiden pullotuksesta... Lisäätkö pulloihin mitään?

    VastaaPoista
  8. mizyena: Toivon mukaan flunssa-aalto vihdoin hellittaisi siellakin :( En minakaan halua kovin siivoilla mutta kun naiden hoitojen takia pitaa vahan ajoitella asioita koska tietyn ajan jalkeen en voi mitaan raskasta tehda...tai ei suositella :)
    Oih MELONEİTA!! Voi kuinka niita kaipaan...taalla myydaan jo Iranista tulleita, mauttomia meloneita. Onko siella edes naita tarjolla?

    sateenkaari: Juuri tuo sade minuakin pelottaa ja tanaan vahan jo sateli :( Mutta pakko oli ne pesta, jotta saataisiin edes hiukan valoa kotiin :) Uudestaan pyyhin ne varmaan sitten kuukauden jalkeen.
    Mulla menisi muutenkin koko oleskelulupavihkonen vanhaksi taman pidennyksen jalkeen, eli mun pitaa uusia vihkonenkin uuden oleskeluluvan kanssa. Taytyy soitella ja kysella asoita :) Kyselykausi alkakoon! :)

    Sevda: kiitos paljon!! Kivaa kun kommentoit :)

    Yaelian: Toivon mukaan sateita ei tule sinnekaan suuntaan!! Meilla oli tanaan jo sateista :( Mutta onneksi ei ikkunat pahemmin likaantuneet :)
    Sitruunoihin en mitaan ole lisannyt vaan ihan sellaisinaan ne puristin ja pullotin. Tietty tulen pitamaan ne tiiviisti jaakaapissa. Taman kikan opin mieheni tadilta, joka on puristanut sitruunoita jo pidemman aikaa. Sitruuna itsessaanhan on hyvin hapan joten se sailyy pitkaan.

    Blogitse: Toivottavasti loydatte jotain kivaa uutta syotavaa kaupasta :) Meillekin markkinat joka viikko on kuin lahjojen saamista: mitakohan uutta talla viikolla on tarjolla :) Kesan tullessa myos tarjonta laajenee.
    Toivon myos paljon hyvia ilmoja :)

    Maamaa: Kiitos TODELLA paljon tunnustuksesta!! Liikutuin taysin...voi olet todella ihana!!!

    Pia: Toivottavasti talvi vaihtuu nopeasti ihanaksi, lampimaksi kevaaksi. Ainakin lampotilat on jo plussan puolella, siita se lahtee :)
    Sitruunoihin en siis mitaan lisaa, vaan sellaisenaan pullotin ne. Ei kuulema mitaan tapahdu, silla sitruuna itsessaan on hapanta. Pidan aina kuitenkin pullot jaakaapissa josta kaytan tarvittaessa :) Kokeilkaa ilman muuta! Selvasti terveellisempaa kuin valmiit sitruunamehut...

    VastaaPoista
  9. Alkoi heti tekemään mieli sitruunamehua!!! Mistähän johtuu, että olen ihan heikkona kaikkeen happamaan??? No, greippimehu saa kelvata -sitä on jääkaapissa!!! :D

    VastaaPoista