lauantai 28. maaliskuuta 2009

Cezerye – Mersinin herkku

Edellisissä postauksissa kaivattiin cezeryen ohjetta suomeksi. Tässä on yksi helppo ohje, jonka netistä löysin. En ole itse tätä kokeillut joten en tiedä minkälainen lopputulos tulee olemaan. Olisikin kiva saada palautetta niiltä jotka tätä ohjetta kokeilevat.

6a00d83451e9a369e200e54f176f418834-640wi Tarvitset:

* 2 vesilasillista (n. 4 dl) raastettua porkkanaa

* 4 rkl sokeria

* 1 vesilasillisen (n. 2 dl) vettä

* 30 kpl petibor keksejä (marianne keksien kanssa samanmakuisia)

* puolikas vesilasillinen (n. 1 dl) rouhittua saksanpahkinaa tai pistachio pähkinää

* 1 teelusikallinen ruusuvettä

Päällystämiseen:

* 1 dl kookoshiutaleita

Valmistus:

Porkkanaraaste, vesi ja sokeri lisätään teflon-kattilaan ja kiehautetaan kerran. Miedolla lämmöllä annetaan pehmentyä suljetun kannen alla 5 minuuttia.

Keksit murennetaan pieniksi paloiksi. Ota porkkanaseos pois hellalta ja anna sen hiukan jäähtyä. Jäähdyttyä lisää joukkoon murennetut keksipalat.

Lisää seokseen haluamasi pähkinärouhe sekä ruusuvesi. Sekoita käsin massasta tahmainen taikina.

Kostutetuin käsin pyöritä taikinasta pienia palloja (tai minkä muotoisia vain haluat) ja pyörittele ne lopuksi kookoshiutaleissa. Halutessasi voit päällystää cezeryen myös erilaisilla pähkinärouheilla. Päälle sopii myös suklaakuorrutus :)

Jäähdytä valmista cezeryeta jääkaapissa ainakin tunnin ennen tarjoilua.

Afiyet olsun!

5 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Mina varmasti tykkaan noista,mutta mies ei kylla sen tiedan.Han syö porkkanaa raasteena,mutta eipa paljon muissa muodoissa.Saanpahan sitten enemman syötavaa.

    VastaaPoista
  2. Sateenkaari: hyva taktiikka :D En usko etta naissa maistuu porkkana erityisesti joten ala mainitse miehellesi etta niissa on porkkanaa sisalla. Katsotaan huomaako :D
    Hyvaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Kiva ohje.Meillä ei makeita syödä oikeestaan koskaan.Tytär syö,mutta ollaan todettu et ostaa mieluummin kaupasta kun alkaa itse leipoon.Aina osa menee hukkaan,kun ei pakkaseen tuu laitettua ajoissa.Tuli ihan Turkki mieleen tuosta ohjeesta.Juuri sinne sopiva juttu.Siellä kyllä määkin söin makeita kakkuviipaleita sun muuta. =)

    VastaaPoista
  4. Pakko kokeille näitä. Luulen että näin noita keksejäkin Tikkurilan anatolia-marketissa...

    VastaaPoista
  5. ekku: Meillakin on kaupasta osto/kotona teko - suhde aikalailla 50-50. Kesäisin syödään paljon jäätelöä, talvisin muita herkkuja. Ja tietty hedelmät on ehdoton iltapala meillä :)

    Ii: Jos et loyda petibör keksejä niin marianne keksitkin sopivat hyvin :)

    VastaaPoista